Consultații
stomatologice

Bine ai venit la noi,
la Chiromax !

Bine ai venit la noi, la Chiromax!

Cum decurg consultația,
stabilirea diagnosticului și efectuarea tratamentului la Chiromax ?

La prima noastră întrevedere avem rugămintea să ne pui la dispoziție câteva documente și informații pentru întocmirea  fișei personale de diagnostic si tratament:

1. Fișa personală de diagnostic și tratament conține:

  • date din cartea ta de identitate : nume, prenume, adresa, CNP;
  • medicația ocazională folosită, respectiv cea permanentă;
  • istoricul personal medical: este important pentru noi să cunoaștem eventuale afecțiuni cronice precum cele cardiologice, respiratorii, alergii, diabet, intervenții chirurgicale
  • istoricul tău stomatologic referitor la extracții, implanturi, chirurgie maxilară sau alte evenimente importante
  • dependențe : alcool, tutun, droguri
  • istoricul tău psihologic referitor la tratamentul stomatologic, respectiv ce ți s-a întâmplat anterior în condițiile în care ai apelat la un serviciu stomatologic: ți-a fost frică? Ai avut alergii la substanțe? Zgomotele ți-au produs neplăceri? Au existat alte evenimente particulare neplăcute?

Orice detalii ai de relatat referitoare la aceste aspecte sunt foarte importante pentru calitatea actului medical pe care dorim să ți-l oferim în deplin confort pentru tine. Deschiderea ta în a împărtăși cu noi ce te preocupă, care îți sunt temerile, dorințele, nedumeririle legate de dentiția ta, ne ajută să avem informațiile potrivite pentru a putea realiza un act medical profesionist, benefic pentru tine, cooperant si cu rezultate optime.

Apoi, conform obligativităților legale, va fi necesar acordul tău scris:

2. Acordul (sau consimțământul) pacientului este un formular tipizat emis în conformitate cu Legea 95/2006 si Codul deontologic al medicului dentist, art 11 – “ Pentru investigațiile paraclinice și planul de tratament, medicul este obligat să ceară consimțământul informat al pacientului sau al reprezentantului legal al acestuia” – formular care se va semna înainte de actul medical propriu-zis de către pacient sau reprezentantul legal.

3. Etapa de investigație (sau anamneza) are loc pe baza evaluării fișei personale și a contactului direct cu pacientul.

Se urmărește a se lua în evidență datele disponibile prin examen obiectiv exo si endobucal, palpare , apelul dinților prin inspecție directă și indirectă. Se apreciază prezența sau lipsa tartrului, aspectul gingiei, mobilitatea articulației temporomandibulare și nivelul de deschidere al acesteia. În unele cazuri este necesară și o investigare suplimentară, în profunzime, a dinților sau a mandibulei și în aceste cazuri se apelează și la radiografii: retroalveolare, panoramice, ocluzale, bite-wing.

4. Stabilirea diagnosticului se face de către medicul specialist stomatolog pe baza tuturor etapelor anterioare și presupune identificarea tipului de afecțiune și a stadiului în care se află.

5. Stabilirea planului de tratament reprezintă schema de tratament pe care pacientul o are de primit până la soluționarea afecțiunii sale.

6. Recomandări. Medicul, în urma evaluărilor efectuate, poate sugera pacientului ce alte metode, procedure sau modificări de obiceiuri sunt benefice pentru ca pacientul să poată întreține ulterior calitatea rezultatului obținut prin tratamentul efectuat.

Te așteptăm cu drag!